Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Injekcijska lipoliza

Znebite se odvečne maščobe

injekcijska lipoliza smedicina.png

Kaj je injekcijska lipoliza in kako deluje?

V odvečno maščobo se injicira fosfatidilholin in natrijevega deoksiholata. Ta sestavina je fosfolipid, katera povzroči, da lokalne maščobne celice postanejo nestabilne in razpadejo. Ostanki celic se nato iz telesa odstranijo preko limfe, sproščena maščobna kislina pa se pretvori v energijo.

Klinični podatki kažejo, da je uporaba te metode učinkovita in varna, njegova uporaba vodi do bolj oblikovanega videza tega predela. Uporablja se za zdravljenje odvečne lokalizirane maščobe, katere je težko odstraniti samo s prehrano in vadbo, to ni postopek ali nadomestilo za hujšanje.

Vsak posameznik se na to terapijo lahko različno odzove.  

Kakšen poteka postopek injekcijske lipolize?

Področje aplikacije najprej očistimo. Raztopino nato vbrizgamo s tanko iglo v predele odvečne maščobe. Na tem področju lahko občutite toploto in rahko pekoč občutek.

Čez koliko časa so vidni rezultati?

Čez 6-8 tednov po posegu.

Kako dolgo trajajo rezultati?

Z zdravim življenjskim slogom z redno vadbo in zdravim življenjem se maščoba na tem območju ne bi smela vrniti. Rezultati injekcijske lipolize so trajni pod pogojem, da vzdržujete konstantno telesno  teže (tj. ob predpostavki, da se ne zredite, upoštevate zdravo prehrano in se po zdravljenju pogosto gibate).Ko se sproščene maščobne kisline predelajo skozi limfni sistem telesa, se ne pojavijo več na tem mestu.

Če ponovno pridobite težo, se bodo verjetno znova pojavila odvečna maščoba. Če se ohranja zdrav življenjski slog, bi morali biti iti rezultati trajni.

Koliko tretmajev je potrebno?

Število tretmajev se razlikuje glede na količino maščobe in želeni rezultat, rezultat lahko dosežemo že po 1x, lahko, pa je postopek potrebno ponoviti tudi večkrat in sicer v intervalih na 1-2 meseca, število ponovitev je lahko različno.

Na katerih predelih telesa je možno izvajati postopek?

Uporaba je možna na katerem koli področju, kjer je lokalizirana odvečna maščoba.

Navodila za po terapiji: 

Izogibajte se neposrednim virom toplote in sončne svetlobe. Odsvetujemo večje telesne aktivnosti  48h po posegu.  Vzdržujte zdravo prehrano (veliko vlaknin, malo ogljikovih hidratov, uživajte hrano bogato z beljakovinami). Pijte veliko tekočine in se izogibajte alkoholu, nesteroidnim protivnetnim zdravilom ali aspirinu.

Kontraindikacije za zdravljenje:

Nosečnost, dojenje, hude anafilaktične reakcije, alergije, avtoimunske bolezni, sladkorna bolezen, akutne ali kronične kožne in druge bolezni bolezni, zdravila za redčenje krvi.

Postopek lahko izvajamo pri sicer zdravih osebah, v starosti med 18 do 60 let.

 

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.