Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak

sandro dual lasersko odstranjevanje dlak smedicina hibrid 1.png

Pozabite na neprijetne britvice in dolgotrajne postopke odstranjevanje dlak. Lasersko odstranjevanje dlak z medicinskim laserjem je učinkovit način za zmanjšanje nezaželene poraščenosti. Laser deluje na folikle dlake (tiste v aktivni fazi rasti), torej pod pod površino kože in jih s tem uniči, posledično pa zmanjša poraščenost. 

Laser, katerega uporabljamo v Estetiki SMedicina, je medicinski laser Sandro Dual, proizvajalec Wontech, Koreja, laser ima vse certifikate (FDA, CE), je varen in učinkovit.

SANDRO Dual laser je visoko napreden medicinski laser. Sandro Dual združuje Alexandritni in Nd:YAG laser, zato mu pravimo hibridni laser. S tem hibridnim načinom delovanja dosega boljše rezultate v primerjavi z drugimi medicinskimi laserji, potrebno je manj terapij, terapije pa skorajda niso boleče.

SANDRO Dual spada med najnovejšo generacijo laserjev, gre za tehnološko dovršeno tehnologijo, trenutno je edini tak medicinski laser v regiji.

SANDRO Dual ima možnost dvojnega načina za hlajenje kože med posegom, ki pripomore k prijetni in neboleči terapiji, postopek pa je hiter. Gel ni potreben, ker je Sandro Dual optični laser. Z njim lahko odstranimo dlačice na katerem koli območju, tudi najbolj delikatnih, kot so npr. intimni predeli (bikini itd.). Glede na tip kože in tip dlačič nastavimo parametre delovanja tako, da lahko dosežemo res zavidljive rezultate. V hibridnem načinu zaporedno oddaja valovne dolžine 1064 nm-755 nm ali 755 nm-1064 nm glede na vnaprej določen časovni interval (0,2-300 ms)

POMEMBNO JE: da razumete, da dlake rastejo v ciklusih. Laser uniči le tiste dlake, ki so v času terapije v aktivni fazi rasti. Laserska energija se pretvori v toploto, ki uniči mešiček dlake, koža okoli pa ostane neprizadeta. Ko je folikel poškodovan, dlake zelo težko ponovno zrastejo. Dlake zatem izpadejo čez določen čas (5-30 dni ali celo dlje).

ŠTEVILO TERAPIJ IN REZULTATI: Za dober rezultat je z laserjem Sandro Dual ob optimalnih pogojih v povprečju potrebno 3-5 terapij. Po vsaki terapiji, boste opazili zmanjšuje rasti dlak. Poleg tega bodo dlake z vsako terapijo rasle počasneje. V določenih primerih, kjer pride do aktivacije rasti dlak, ki so bile med izvajanjem terapij pri nas v hibernirani fazi, ali v drugih primerih (predvsem genetski in hormonski dejavniki), bo lahko potrebno večje število terapij kot 3-5. Rezultati se lahko individualno razlikujejo glede na dejavnike kot so: genetika, tip kože in tip dlak, hormonsko stanje posameznika, ciklus v kateri je dlaka v času terapije, saj dlake lahko hibernirajo oz mirujejo tudi do 6-8 mesecev, prejšnji postopki za odstranitev dlak (voskanje, puljenje dlak, itd), starost, kajenje, prehranska dopolnila, splošno zdravstveno stanje, dolžina dlačic ob terapiji, ...  Dlake na obrazu pri ženskah so bolj trdovatne za odstranitev, ker so večinoma hormonsko pogojene. Noben postopek ne more zagotoviti 100% trajne odstranitve dlak, večina lahko pričakuje približno 80% zmanjšanje rasti dlak. Za dolgoročne rezultate boste morda potrebovali še terapije za vzdrževanje stanja. 

Med posameznimi terapijami se svetuje razmak 4-6 tednov za manjše regije in 6-8 tednov za večje regije, kar se dogovorite ob terapiji.

Zaradi hibridnega načina delovanja laserja Sandro Dual, so terapije s Sandro Dual v primerjavi z drugimi napravami in terapijami bistveno bolj učinkovite, zato je to zelo praktična izbira za odstranitev dlak.

Lasersko odstranjevanje dlak je PROCES, ponujamo:

 • PAKETE PO 3 TERAPIJE
 • DODATNE TERAPIJE (po zaključenem paketu 3 terapij, če 3 terapije niso bile dovolj za doseganje željenega rezultata)  in
 • POSAMEZNE TERAPIJE (npr. stranke, ki so že v preteklosti hodile kam drugam na lasersko odstranjevanje dlak in imajo že precej zmanjšano število dlak in želijo le 1 terapijo).

Kako se pripraviti na lasersko odstranjevanje dlak z SANDRO Dual laserjem?

 • Za terapijo je potrebna kakovostna dolžina dlak, ta mora biti vsaj 1 mm, obenem pa ne predolga, področje si morate 2-3 dni pred terapijo doma pobriti. Daljše dlake lahko vplivajo na slabši rezultat.
 • Pred in po terapiji z laserjem se ne sončite, ne obiskujte solarija in ne uporabljate samoporjavitvenih preparatov. Če je bila koža pred in po terapijo z laserjem izpostavljena UV žarkom, je večja možnost pojava hipopigmentacij ali hiperpigmentacij. 
 • Izvajanje depilacije z voskom, pinceto ali elektro-depilatorjem vsaj 1 mesec pred prvo terapijo ali med terapijami je strogo prepovedano, ker bo vplivalo na rezultat, rezultat bo slabši.

Če imate dodatna vprašanja vam z veseljem odgovorimo, vabljeni tudi na brezplačni posvet pred laserskim odstranjevanjem dlak.

Pred samim posegom se preverijo še morebitne kontraindikacije in se podpiše pisno soglasje.

Če imate določene kronične ali nalezljive bolezni, tudi SPB, se prosim posvetujete z nami že po telefonu. Nosečnicam terapij ne izvajamo. Če imate Hidradenitis Suppurativa, terapija odstranjevanja dlak z laserjem, še posebej Alexandritni laser, lahko izboljša stanje.

Prednosti laserskega odstranjevanja dlak s Sandro Dual v Estetiki SMedicina:

 • Hitra in učinkovita laserska terapija odstranjevanja dlak
 • Manjše število terapij v primerjavi z drugimi terapijami
 • Primerno za vse tipe kože
 • Terapije se lahko izvajajo skozi celo leto
 • Brez razdražene, vnete kože ali vraščenih dlak
 • Dolgotrajni rezultati
 • Primerno za velike in majhne površine
 • Lahko se obdelajo skoraj vsa področja na obrazu in telesu

Najpogostejša področja laserskega odstranjevanja dlak: pazduhe, bikini, noge, brčice, brad, roke...

cenik lasersko odstranjevanje dlak

* cene v ceniku so v €


naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854