Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Glajenje gub na obrazu

Za zglajene gube in pomlajen izgled je botoks vedno najboljša rešitev

botoks

GLAJENJE GUB z botoksom

Botoks (botox, botulinum toxin) uporabljamo za začasno odpravo gubic na obrazu na različnih področjih. Ko vbrizgamo majhno količino botulinum toksina v določene mišice, npr. okoli oči, so te delno paralizirane in se ne krčijo več tako močno, kar ima za posledico zabrisane oz. zmanjšane gube na tem delu obraza.
Najbolj pogosto ga uporabljamo za odpravo gubic na zgornjem delu obraza in sicer tipično poznamo tri regije: okoli oči, med obrvmi in na čelu. Glede na to, da so mišiče med obrvmi in na čelu sinergistične, pri nas svetujemo injiciranje botoksa med obrvi in na čelo vedno skupaj, sicer lahko pride do rezultata, ki ne optimalen.
Botoks lahko injiciramo tudi v druge predele na obrazu, npr v žvekalno mišico, za korekcijo "gummy smile", za dvig konice nosu, za drobne gubice nad zgornjo ustnico, na sprostitev mišice na bradi, v vrat (Nefertiti lift) itd. Botoks lahko uporabljamo tudi za preprečevanje prekomernega potenja v področju pazduhe, dlani in podplatov, obiščite podstran vezano na zdravljenje prekomernega potenja.

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.

Komu svetujemo botoks: primeren je za vse, ki se želijo zgladiti gubice. Botoks se načeloma uporablja za dinamične gube, pri statičnih gubah (globokih gubah, katere so prisotne že brez mimike obraza) se ravno tako lahko poskusi z aplikacijo botoksa, vendar v takšnih primerih je ponavadi potrebno kombinirano zdravljenje in sicer - če po 2 aplikacijah botoksa ni zaželenega rezultata, se svetuje uporaba še druge vrste terapij.

O posegu: poseg traja 10-30 minut, odvisno od povšine injiciranja. Botoks se injicira s tanko iglico, s pomočjo avtomatskega injektorja, vbrizgavanje je skoraj brez bolečin.
Koliko enot botoksa dobite pri injiciranju: osnova za injiciranje botoksa so mednarodna priporočila glede števila enot na določeno regijo, individualno prilagojene odmerke določi zdravnik glede na vašo mimiko obraza in anatomijo vaših mišic. Za optimalen rezultat je pomembno injicirati pravi odmerek botoksa na pravo anatomsko lokacijo in ne skupno število enot. Zaradi individualnega pristopa, lahko trdimo, da je se z veliko suverenostjo lotimo tudi najbolj kompliciranih primerov injiciranja, kjer s skrbnim planiranjem samega postopka dosegamo res optimalne rezultate.
Rezultati: poln rezultat se pokaže po 14 dneh, delni rezultati so lahko vidni že po nekaj dneh - obraz postane osvežen, spočit in pomlajen. Rezultati zatem postopno izzvenijo, ponavljanje se svetuje na 3-4 mesece. Pri trajanju učinka so individualne razlike kot so stanje kože, dejavniki življenjskega sloga, izpostavljenost soncu, kajenje, uporaba savne, itd. V primeru potrebe po kontroli po prvi aplikaciji, se ta izvede 14-21 dan po aplikaciji. Sam postopek ne ustavi procesa staranja, koža in ostala tkiva še naprej starajo.

Po posegu: takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Po aplikaciji botoksa se svetuje imeti glavo 6-8 ur v pokončnem položaju, ne uporabljajte sončnih očal, čelade ali česa drugega, kar pri od zunaj pritiskalo na področje, kjer je bil botulinum toksin apliciran, izogibajte in uporabi ličil. 12 ur po posegu:  izogibajte se izraziti obrazni mimiki in alkoholu. 14 dni po posegu: ne izpostavljate močnemu soncu, UV svetlobi, ledenim temperaturam in savnam in masažam v predelu aplikacije.

Zakaj na Botoks ravno v Estetiki SMedicina:
•    pred vsako aplikacijo natančno analiziramo mimiko in statične poteze obraza
•    točke, kjer bomo injicirali botoks si zarišemo, pri tem smo pozorni na simetrijo
•    za aplikacijo botoksa uporabljamo mehanski injektor Juvapen, s tem dosežemo: 1) zelo natančno injiciranje doze botoksa (bolj natančno od ročnega injiciranja), s tem se izognemo asimetriji 2) neboleče injiciranje, ker je mehansko injiciranje bolj enakomerno od ročenga 3) manjša verjetnost modric na mestu injiciranja
•    uporabljamo znanje in tehnike injiciranja pridobljene pri vrhunskih svetovnih strokovnjakih na področju estetske medicine pri injiciranju uporabljamo igle visokega kakovostnega razreda
•    uporabljamo materiale vrhunske kakovosti

Oglejte si naše rezultate tudi na našem Instagram profilu.

Preverite naš cenik.

Naše rezultate glajenja gub si lahko ogledate v galeriji slik spodaj.

TELEFON: 040 514 854