Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Povečanje ustnic

Povečanje ustnic

povecanje ustnic usana

POVEČANJE USTNIC

USTNICE PO METODI DR.SAMARIN #SMLIPS  Oglejte si galerijo slik naših rezultatov spodaj. Obiščite tudi Instagram profil @lips_by_drsamarin

Lepe ustnice pristajajo vsaki ženski in so simbol ženstvenosti.  Ustnice so zelo senzibilne in so poleg oči področje obraza, kjer se pogledi drugih pogosto ustavijo.

Povečanje ustnic v Estetiki SMedicina? Da, to je prava izbira. Čudovite ustnice s tehniko #smlips by dr.Samarin v Estetiki SMedicina.

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.

S kakšnimi težavami se na področju ustnic pogosto srečujemo?

 • tanke oz pretanke ustnice
 • prazne ustnice ali ustnice z nezadostnim volumnom
 • ustnice brez definicije
 • gubice okoli ust
 • staranje ustnic
 • asimetrija ustnic
 • povešeni ustni kotički
 • stanje po prejšnjih posegih za polnjene ustnic, kjer je potrebna korekcija

Povečanje ustnic oz korekcijo ustnic v Estetiki SMedicina opravljamo z injiciranjem dermalnih polnil (filerjev), s hialuronom. Vsa dermalna polnila, katera pri nas uporabljamo se po posegu povečanja ustnic s časom razgradijo, saj so sestavljena iz hialuronske kisline, katera je sicer naravna sestavina našega telesa. Polnila s hialuronsko kislino lahko zelo polepšajo videz ustnic. Povečanje ustnic načeloma pomeni dodajanje volumna, vendar tudi spreminjanje oblike in strukture.  Dermalna polnila na bazi hialuronske kisline so varna, načeloma tudi ne povzročajo alergičnih reakcij. Vse posege povečanja ustnic opravimo ambulantno. Pred pričetkom povečanja ustnic oz pred pričetkom injiciranja, ustnice namažemo z lokalnim anestetikom. Po injiciranju dermalnega polnila je prisotna lahko blaga oteklina ustnic. Ustnice po posegu povečanja ustnic dobijo končno obliko čez čas, ko mine otekline in se dermalno polnilo integrira z vašim lastnim tkivom, ta postopek traja do 1 mesec.

Za povečanje ustnic oz korekcijo ustnic uporabljamo takšno tehniko, da je rezultat povečanja ustnic čim bolj naraven ( #smlips ). Injiciranje se lahko izvede z iglo ali s kanilo, odvisno od situacije, največkrat uporabljamo iglo. Med samim posegom stranka lahko po želji sodeluje in sicer tako, da na polovici postopka skupaj pregledamo trenutni rezultat in se skupaj odločamo kako naprej. Povečanje ustnic je precizen postopek in največja napaka je, če se znotraj enega posega vbrizga prevelika količina dermalnega polnila naenkrat. za povečanje ustnic se velikokrat poslužujemo postopnega polnjena, ob prvem obisku vbruzgamo maksimalno do 1ml, če želite večji volume, se lahko čez približno mesec dni postopek ponovi in doda.

Naša največja referenca so zadovoljne stranke, del naših rezultatov si lahko ogledate spodaj v galeriji slik ali na na našem Instragram profilu.

Od česa je odvisen rezultat povečanja ustnic?  V Estetiki SMedicina pri povečanju ustnic vedno težimo k naravnemu rezultatu. Rezultat je odvisen od naravne zasnove vaših ustnic in  tehnike injiciranja dermalnega polnila, kot smo že prej omenili, pri nas uporabljamo lastno tehniko ( #smlips ). Vsi zdravniki ne uporabljamo iste tehnike, zato so končni rezultati pri isti osebi lahko zelo različni oz odvisne od zdravika, ki polnilo injicira. Preden se odločite za izvajalca, preverite njegov lastni rezultat. Naši rezultati povečanja ustnic so znani ne samo v Sloveniji, temveč tudi v tujini; uporabljamo lastno metodo, s katero dosegamo nadpovrečne rezultate, naša metoda #smlips je bila predstavljena tudi na svetovnem kongresu IMCAS v Parizu in AMWC v Monte Carlu.

V katerih primerih stranko odklonimo?  V Estetiki SMedicina ne injiciramo dermalnih polnil za povečanje ustnic naslednjim osebam:

 • če so v preteklosti imele injicirano trajno sintetično polnilo (biopolimer, silikon, itd, ..) Uporaba teh preparatov je prepovedana,  lahko privede do resnih komplikacij.
 • če so v preteklosti imele injicirano dermalno polnilo s hialuronsko kislino in je končni rezultat slab oz če so še ostanki dermalnega polnila na nepravem mestu (npr v tkivu nad zgodnjo ustnico). Takšnim strankam svetujemo, da se najprej točno pozanimajo katero vrsto dermalnega polnila so imele injicirano, nato jim svetujemo, da ostanke polnila raztopijo in pričnemo injiciranje, ko se bo prejšnje polnilo popolnoma raztopilo (ali spontano razgradilo – zahteva čas)
 • z aktivno okužbo (npr. Herpes na ustnicah) - prenaročimo na drug termin
 • morebitne druge kontraindikacije glede na zdravstveni vprašalnik

Povečanje ustnic pri ustnicah z izraženimi spremembami staranja ou pomlajevanje ustnic: Ustnice se s staranjem spremenijo na različne načine. Zgornja ustnica se podaljša in spusti navzdol, kar poveča razdaljo med usti in nosom. Definicija ustnic se izgubi, ustni kotički se povesijo. Koža okoli ust postane manj elastična in vertikalne gube okoli ust postanejo vse bolj izrazite. Korekcija takšnih ustnic je izziv, možnosti korekcije z dermalnimi polnili so velikokrat omejene, zato je potrebno kombinirati druge metode (botoks za lip flip, biorevitalizacija, kirurški posegi itd. ).

O posegu: traja 15-30 min, filer se injicira s tanko iglico ali kanilo, po posegu so možne manjše modrice ali otekline (individualno pogojena), vbrizgavanje malo boli, pred injiciranjem apliciramo lokalni anestetik (mazilo)

Koliko časa traja rezultat povečanja ustnic? Rezultat je viden takoj. Učinek povečanja ustnic običajno traja približno 6-12 mesecev z individualnimi razlikami, pri nekaterih bo res lahko 12 mesecev, pri drugih bo morda samo 12 tednov, učinek postopno izzveni in postopek je potrebno ponoviti. Ustnice so zelo močno prekrvljene, pri določenih osebah s pospešenim metabolizmom in kadilcih se hialuronska kislina v ustnicah toliko hitreje razgradi, vpliva pa tudi življenski slog in genetika.

Po posegu: možne manjše otekline, predvsem prvih 24-48h, nato postopno izzvenijo, sicer se takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Prvih 4 ure ne svetujemo, da se ustnic dotikate, v tem času lahko normalno pijete in jeste, prvih nekaj ur tudi ne svetujemo kajenja. Končna oblika ustnic je vidna po cca 1 mesecu, ko se dermalno polnilo v celoti integrira z vašim lastnim tkivom.

Imejte realna pričakovanja: povečanje ustnic je postopek, kjer se poudari in korigira vaša naravna oblika, ustnic v celoti ne moremo spremeniti, končni rezultat je vedno vezan na vašo naravno obliko in kvaliteto tkiva v vaših naravnih ustnicah. Ni vedno možno doseči željenega videza, še posebej, kadar je naravna oblika v obliki črke M (M shaped lips), ali kadar je zgornja ustnica tanka in podaljšana, ali kadar je razdalja med zgornjo ustnico in nosom podaljašana, kadar je preveč fibroznega tkiva ali brazgotin (staranje) v ustnicah, kadar je asimterija prevelika ali kadar so prisotne določene žilne malformacije v ustnicah itd. Prosimo da razumete, da slika nekih drugih ustnic ni relevantna za poseg na vaših ustnicah; vsake ustnice so nekoliko drugačne in končni rezultat se ne da ustvariti "po naročilu" temveč bo vedno vezan na vašo naravno obliko, zato ne nosite s seboj slik drugih oseb, ker vi ste vi in kot takšni edinstveni. Kadar je prisotna asimetrija, je takšno stanje občasno težko v celoti popraviti in včasih je rezultat še slabši. Ustnice nalegajo na zobovje, anatomija zobovja in čeljusti je povezana z obliko ustnic, določenih strankam svetujemo ortodontske korekcije, katere bi izboljšale videz ustnic. V določenih primerih je potrebno za lep rezultat več korekcij, katere se lahko opravijo postopoma v razmaku 1 mesec ali več. Kadar je prisotno staro dermalno polnilo, bomo svetovali tega prej raztopiti.

Povečanje ustnic - zakaj ravno v Estetiki SMedicina:

 • pred vsako aplikacijo natančno analiziramo cel obraz (Full face approach) s posebnim povdarkom na ustnice, nato vašo situacijo primerjamo z idealnimi proporcijami in vam svetujemo korekcije prilagojene vašemu obrazu in vašim željam 
 • pred injiciranjem na obrazu po potrebi zarišemo anatomske linije, kar za vas predstavlja dodatno varnost v izogib vaskularnim komplikacijam in neželjenemu izgledu
 • uporabljamo znanje in tehnike injiciranja pridobljene pri vrhunskih svetovnih strokovnjakih na področju estetske medicine, pri injiciranju uporabljamo igle ali kanile, odvisno od situacije in željenega rezultata.
 • uporabljamo materiale najvišje kakovosti
 • dosegamo zavidanja vredne rezultate v regiji
 • vse naše ustnice so naravnega videza

POMEMBNO OBVESTILO: v kolikor ste v preteklosti že imeli injiciranje hialuronske kisline v ustnice pri drugem izvajalcu (torej stranke, ki pridejo k nam prvič), nam morate obvezno poslati sliko trenutnega stanja ustnic in sicer pred določitvijo termina pri nas. V kolikor pridete na termin in ob pregledu ugotovimo, da trenutno stanje ne dopušča injiciranje novega dermalnega polnila, ker je staro dermalno polnilo še vedno prisotno in je prejšnji rezultat estetsko slab (migracija polnila nad ustnico, grudice, "zavesice", ustnice v obliki račke, inkapsulirano staro dermalno polnilo itd...), se vam bo svetovalo raztapljanje (cena 200€), katero se lahko izvede v tem istem terminu, sicer se pa plača posvet (50€). Raztapljanje je v določenih primerih potrebno večkrat ponoviti. Novo dermalno polnilo po raztapljanju pa se lahko aplicira po 14 dneh. Raztapljanje opravljamo samo ob transparentnosti podatkov o preteklih posegih, kjer zagotovo vemo, da je bila uporabljena hialuronska kislina. V primeru, da je prejšnji poseg ni opravljen v eni izmed uradnih zdravniških ordinacij, pa raztapljanja sploh ne opravimo. Osobe, ki imajo trajno dermalno polnilo (Biopolimer, tekoči silikon, Metakril, Aquamid in podobno), ne injiciramo z dermalnimi polnili ne v ustnice, kakor tudi druge predele obraza. Trajna dermalna polnila iz ustnic pri nas ne odstranjujemo.

Preverite naš cenik.  

GALERIJA SLIK - PRIMERI POVEČANJA USTNIC v Estetiki SMedicina PREJ-POTEM. *Vsi prikazani rezultati so naše delo s tehniko #smlips by dr.Samarin.

TELEFON: 040 514 854