Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Zakaj

Kaj človeka žene, da se odloči za spremembo?

Iskanje samozavesti, sreče, priljubljenosti, lepote, eksperimentiranje, … ? Karkoli nas premakne, je neka pot naprej. Za srečo včasih ni potrebno veliko in enako velja za lepoto. Naj vam naša strokovnost, prijaznost in naš smisel za estetiko polepša vaše življenje.

Naš tim sestavljajo

Strokovnjaki

Dr. Silvia Samarin
Dr. Silvia Samarin, dr.med.
specialist interne medicine, specialist kardiologije in vaslukarne medicine, zdravnik estetske medicine
Tjaša Gliebe
Tjaša Gliebe
višja diplomirana kozmetičarka in medicinska sestra, terapevtka
Nina Lowritsch
Nina Lowritsch
pomočnica direktorice in strokovna sodelavka, študentka Zdravstvene fakultete
Matic Možina
Matic Možina
sodelavec na področju marketinga
Team
Dr. SILVIA SAMARIN, dr. med.

Zdravnica s srcem in občutkom za estetiko

  • specialistka kardiologije in vaskularne medicine
  • specialistka interne medicine
  • zdravnica estetske medicine
  • doktorica znanosti

»Sem dr. Silvia Samarin, zdravnica s srcem in občutkom za estetiko. Mnogi mi zaupajo svoje srce, saj je moja osnovna specialnost vendarle kardiologija in verjetno se sedaj sprašujete kako sem znašla na področju estetike. Naj začnem z razlago, da neinvazivni posegi obraza z dermalnimi polnili in botulin toksinom so dokaj nove strokovne kompetence, katere niso zajete v rednih programih zdravniških specializacij, znanja iz tega področja se pridobivajo z dodatnimi strokovnimi izobraževanji. Kot zdravnica, željna novih znanj, sem se velikokrat udeleževala strokovnih kongresov drugih strok, spoznavala novosti in interdisciplinarna znanja, katere sem potem implementira v svoje redno delo. Tako sem leta 2012 obiskala kongres American Academy of Dermatlogy v San Diegu v ZDA, kjer me je področje estetske medicine navdihnilo s svojim razcvetom in napredkom do te mere, da vse od takrat vzporedno s kardiologijo sledim in se izobražujem iz področja neivazivnih estetskih posegov in anti-aging medicine. Sledila so številna izobraževanja iz estetske medicine v tujini in v Sloveniji. Naj omenim, da imata estetika in kardiologija tudi sicer stičiščne točke, npr. mehanizem obraznih gub in ateroskleroze je podoben, saj so pri nastanku obeh so v ozadju spremembe v kolagenu in oksidativni stres, pri obeh želimo upočasniti staranje in ohraniti zdravje in vitalnost dolgo v starost. V času moje pretekle dolgoletne zaposlitve v  UKC v Ljubljani sem asistirala pri srčno-žilnih operacijah in invazivnih kardioloških posegih, kar je dobra podlaga za ročne spretnosti injiciranja in pravega občutka za tkivo. Poznam tudi anatomijo žil, kar je pomembno za pacientovo varnost pri injiciranju dermalnih polnih in doseganje pričakovanih rezultatov pri posegu. Pohvalim se lahko s številnimi prestižnimi izobraževanji v tujini iz področja estetske medicine. Prisrčno vabljeni v mojo zasebno ambulanto, katero uspešno vodim že leta 2007.«

Dr. Silvia Samarin je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu leta 1996. Med leti 1997-1999 je delala na Internem oddelku SB Novo mesto in SB Brežice. Med leti 1999-2007 je bila zaposlena na Univerzitetni kliničnem centru v Ljubljani, na Kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja in Kliničnem oddelku za kardiologijo, kjer je zaključila specializacijo sprva iz Interne medicine in kasneje iz še iz Kardiologije in vaskularne medicine. Leta 2005 je doktorirala z zagovorom doktorske naloge »Variabilnost elektrokardiograma po presaditvi srca«. Od leta 2007 vodi svojo zasebno ambulanto.

Dr. Silvia Samarin je opravila številna izobraževanja v tujini in sicer na: Uni-Klinik Mainz, Uni-Klinik Muenchen, Nemčija, Imperial College London, UK; Herzzentrum Universitätsklinik Dresden, Nemčija, Hammersmith Hospital London, UK; Salzburg Cornell Cardiology, Austria; Echocardiography Lab, AKH -Vienna University Hospital, Avstrija; Amsterdam Medical Center, Nizozemska RA Academy Masterclass by dr Raj Acquilla in številni drugi.

Redno se udeležuje domačih in tujih strokovnih kongresov in izobraževanj. Je tudi avtorica številnih strokovnih člankov. Dodatna izobraževanja iz področja estetike si lahko ogledate na povezavi LINK tukaj.

POVEZAVE

LinkedIn: www.linkedin.com/in/silviasamarin

Researchgate: www.researchgate.net/profile/Silvia_Samarin

Tjaša Gliebe

Višja kozmetičarka in medicinska sestra, terapevtka

Tjaša je leta 2017 maturirala na Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu in pridobila naziv srednje medicinske sestre. Strast do kozmetike jo je vodila na Višjo strokovno šolo v Mariboru, kjer je diplomirala leta 2020 in pridobila naziv višje kozmetičarke. Svoje znanje o delovanju kože je dopolnjevala tudi na Aikon Akademiji, kjer je leta 2021 opravila izpit dermaestetik.

Izkušnje ima na področju različnih laserskih terapij, kemičnih pilingov in kozmetike, aparatov in terapij za nego kože in pomlajevanje ter terapije za preoblikovanje telesa.

Odlike, ki jo najbolje opišejo so prijaznost, natančnost in izjemen občutek za estetiko.

Nina Lowritsch

Pomočnica direktorice in strokovna sodelavka

Nina je študentka Zdravstvene fakultete. Ker prihaja iz uspešne medicinske družine je že celo življenje vpeta v zdravstveni sistem z izjemnim znanjem. Poleg vsestranske razgledanosti svoje znanje nenehno dopolnjuje z udeležbo mednarodnih strokovnih kongresih ter predavanjih na področju estetske medicine.

Nino bi lahko opisali kot iznajdljivo, proaktivno, vsestranksko in zanesljivo.

Matic Možina

vsestranski sodelavec na področju marketinga, računalništva in oblikovanja

Odlikuje ga izjemna natančnost, občutek za skladnost, katerega neverjetno dobro uspe uskladiti z našim strokovnim znanjem in našimi potrebami.

Aleša Dumbović

Odlikuje jo prijaznost, iskrenost, zanesljivost in občutek za estetiko.

Aleša je leta 2011 zaključila srednjo zdravstveno šolo in se vpisala na Zdravstveno fakulteto- smer fizioterapija, kjer pa ji želja po delu v lepotni industirji ni dala miru, zato se je podala na študij kozmetike in ga leta 2017 tudi zaključila z diplomo.