Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Glajenje gub

Glajenje gub na obrazu pomladi in osveži

glajenje gub

GLAJENJE GUB NA OBRAZU

Za začasno odpravo gub na obrazu oz. za glajenje gub uporabljamo toksine. Toksine na obrazu vbrizgamo v mišice na različnih področjih. S tem, ko vbrizgamo majhno količino toksina v določene obrazne mišice, se te začasno, delno paralizirajo. S tem, ko se ne krčijo več tako močno, se gube na obrazu zabrišejo in s tem so gube na obrazu manj vidne. Glajenje gub s toksini najbolj pogosto uporabljamo na zgornji tretjini obraza, sicer so možna še druge področja na obrazu ali vratu, kamor se toksini lahko vbrizgajo. Na zgornjem delu obraza tipično poznamo tri regije za glajenje gub: okoli oči, med obrvmi in na čelu. Ker so mišiče na čelu in mišiče med obrvmi funkcionalno povezane, v naši ambulanti svetujemo injiciranje toksina sočasno v obe regije (čelo in med obrvmi), sicer rezultat glajenja gub ni optimalen, tako se svetuje tudi po smernicah. 
Toksine lahko vbrizgamo tudi v druge mišice na obrazu, npr v maseter oz žvekalno mišico, v mišiče, katere uravnavajo nasmeh - "gummy smile", v nos za dvig konice, za gubice nad zgornjo, v mišico na bradi - mišica mentalis, v platizmo na vratu (Nefertiti lift) itd. Toksine uporabljamo tudi za druge številne indikacije, npr za zdravljenje prekomernega potenja v področju pazduhe, za zdravljenje prekomernega potenja na dlaneh in podplatih, zdravljenje migrenskih glavobolov itd.

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.

Komu svetujemo glajenje gub na obrazu: ta postopek je primeren praktično je za vse, ki bi želeli hitro in enostavno zgladiti gub na obrazu. Glajenje gub s toksini svetuje za glajenje dinamičnih gub.  Kadar so že prisotne statične gube to je globoke gube, katere so prisotne tudi brez mimike obraza, jih vbrizgavanje toksinom le delno omili, za boljši rezultat se svetuje ponavljanje vsaj 3-4x ali kombinirano zdravljenje še z drugimi načini kot so dermalna polnila, laser, nitke, mezoterapija, biorevitalizacija, RF microneedeling itd.

O posegu: glajenje gubic s toksini je kratek poseg, traja cca 10-30 minut, odvisno od tega v koliko regij se vbrizgava. Toksin se injicira z zelo tanko iglico, v naši ambulanti uporabljamo  avtomatski injektor, bolečine pri tem se skorajda ne čuti. Koliko enot toksina se vbrizga je odvisno od več stvari: osnova za injiciranje toksina so mednarodna priporočila glede števila enot na določeno regijo, glede na dejansko stanje posameznika te enote individualno prilagojo in sicer glede na mimiko obraza in anatomijo vaših mišic. Da bi se dosegel optimalen rezultat je pomembno: vbrizgati pravilni odmerek toksina na pravilno mesto (v pravo mišico). Zaradi našega individualnega pristopa, se z veliko suverenostjo lotimo tudi najbolj kompliciranih primerov injiciranja. Pomembno je skrbno planiranje in strokovna izvedba.

Rezultati: rezultati se začenejo kazati po nekaj dneh, polni rezultat pa je viden po 14 dneh  - obraz postane osvežen, spočit in pomlajen. Učinek toksina zatem postopno izzveni. Dolgoročno se svetuje ponavljanje postopka na 3-4 mesece. Pri trajanju učinka so precejšnje individualne razlike, na katere vplivajo stanje kože, dejavniki življenjskega sloga, izpostavljenost soncu, kajenje, uporaba savne, itd. Če je po prvi aplikaciji toksina potrebna kontrola, se ta izvede 14-21 dan po aplikaciji. Sam postopek glajenja gub s toksini ne ustavi procesa staranja, koža in ostala tkiva še naprej starajo.

Po posegu: takoj po posegu ni posebnih zadržkov in se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom že takoj po posegu. Po aplikaciji toksina svetujemo 6-8 imeti glavo v pokončnem položaju, ne svetujemo uporabo sončnih očal, čelade ali česa drugega, kar pri od zunaj pritiskalo na področje, kjer je bil toksin vbrizgan, svetujemo tudi izogib uporabe ličil. 12 ur po posegu svetujemo izogibanje izraziti obrazni mimiki in alkoholu. 14 dni po posegu: izogibanje močnemu soncu, UV svetlobi, ledenim temperaturam in savnam in masažam v predelu aplikacije.

Zakaj na glajenje gub v Estetiki SMedicina:

  • pred vsakim posegom natančno analiziramo obrazno mimiko in statične gube na obrazu ter napravimo plan injiciranja toksina za glajenje gub
  • zarišemo anatomske točke, kjer se bo napravilo injiciranje, pri tem smo pozorni na simetrijo obraza in druge morebitne posebnosti
  • za aplikacijo toksina uporabljamo avtomatski mehanski injektor Juvapen, njegove prednosti so: 1) zelo natančnovbrizgavanje toksina (bolj natančno od ročnega), s tem se izognemo asimetriji 2) neboleče bvrizgavanje, ker je mehansko vbrizgavanje bolj enakomerno od ročenga 3) manjša verjetnost komplikacij, kot so modrice na mestu vbrizgavanja
  • pri izvedbi storitve uporabljamo znanje in tehnike injiciranja pridobljene pri vrhunskih svetovnih strokovnjakih na področju estetske medicine, pri injiciranju uporabljamo igle najvišjega kakovostnega razreda
  • uporabljamo materiale najvišje kakovosti

Oglejte si naše rezultate na našem Instagram profilu SMedicina.si

 

Preverite naš cenik.