Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

UTIMS HIFU Face

UTIMS HIFU lifting obraza

HIFU Smedicina.png

UTIMS HIFU je postopek, kjer s pomočjo fokusiranega ultrazvoka stimuliramo nastenek novega kolagena v koži, kar privede do liftinga obraza,  zategnjene kože in zmanjšanja gub.

Naprava generira visokointenzivni fokusirani ultrazvok, katerega dovajamo na različne globine kože. Ta energija v koži učinkuje tako, da se tkivo na točno določenih točkah stimulira, tkivo se delno takoj zategne, delno pa so učinki vidni čez čas, ko se stvori nov kolagen. 

Z izbiro nastavka (kartuše oz. sonde), natančno določimo globino delovanja UTIMS HIFU terapije v koži, ta je lahko:

 • 1,5mm -zgornji dermis
 • 3mm - spodnji dermis
 • 4,5mm - SMAS subkutanomišično aponevrotični sistem

Prvi rezultati UTIMS HIFU terapije so vidni delno že takoj, saj se regeneracija kože začne že med terapijo (bolj mehka, sijoča koža). V naslednjih mesecih poteka faza nastajanje novega kolagena in to je proces, ti  rezultati so lahko vidni šele čez 2-3 mesece ali več, odvisno od posamzenika. Rezultati so dolgotrajni, vidni do 2 leti po posegu. HIFU se lahko tudi kombinira z drugim metodami pomlajevanja, za stranke lahko sestavimo individualen protokol pomlajevanja.

UTIMS HIFU uporabljamo za

 • Lifting in učvrščevanje kože obraza
 • Pomlajevanje
 • Lifting obrvi
 • Odstranjevanje gub
 • Lifting kože na bradi in čeljusti
 • Zmanjševanje podbradka
 • Za telo, tako za zategovanje kože, kot za odstranjevanje odvečne maščobe in oblikovanje telesa (trebuh, dvig zadnjice, odstranitev jahalnih hlač, stegna, nadlakti...)


naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.

O posegu: traja okoli 30-40 min, odvisno od obsega terapije. Terapijo izvajamo na obrazu, vratu, dekolteju in na telesu. Najprej si narišemo terapevtske linije, kjer bomo dovajali energijo UTIMS HIFU. Med posegm lahko čutite rahlo senzacijo v globini kože.

Rezultati: so delno vidni že takoj po posegu (bolj mehka koža in sijoča, lahko tudi delni lifting kože), vendar polni rezultat se razvije šele s časom v obdobju 3-6 mesecev, pri nekaterih po še bolj oddaljenem času, odvisno od posameznika. Vidna je bolj zategnjena in napeta koža in manj gub. UTIMS HIFU terapijo se lahko izvede le kot enkratno, lahko se ponavlja 1x letno, oz po drugih časovnih protokolih po nasvetu naše zdravnice. Lahko se tudi kombinira z drugimi terapijami. Sicer so rezultati dolgotrajni in vidni do 2 leti po posegu.

Po posegu: takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom. Vroči tuši niso dovoljeni isti dan po posegu, masaža obraza in savna nista dovoljeni do 2 tedna, RF, IPL in medicinski laserski tretmaji se lahko izvajajo 4 tedne po tretmaju (velja za območje, kjer se je izvajal UTIMS). Priporočljivo je intenzivno vlaženje predela, kjer se je izvajal UTIMS HIFU - vsaj 3 vlažilne maske in vsakodnevna nega področja terapije. Uživanje alkohola isti dan je prepovedano. Solarij in močna sončna svetloba niso dovoljeni 7 dni.

Zakaj na UTIMS ravno v estetiki SMedicina:

 • UTIMS HIFU aparat ima posebno tehnologijo Centerless. Patentirana CENTERLESS UTIMS tehnologija omogoča NEBOLEČE, HITRO in NATANČNO delovanje. Pri tej UTIMS HIFU tehnologiji je zasnova ultrazvočne kartuše drugačna od ostalih naprav in sicer ultrazvočno energijo usmeri na točno določeno globino, ne da bi pri tem poškodovala okoliška kožo in tkiva. Napravo odlikujejo: natančnost, učinkovitost, varnost, hitra izvedba in neboleča terapija. Korejska tehnologija za vrhunske rezultate.

POMEMBNO: pred posegom UTIMS HIFU zahtevamo pregled/posvet. Posvet je obvezen. Na posvetu se preveri, ali je kandidat res primeren za poseg UTIMS oz se svetujejo morebitne druge metode. Ravno tako je pomembno vedeti ev. dosedanje estetske postopke, saj se le-ti izvajajo v določenem časovnem sosledju.

Preverite naš cenik.