Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

SHEMAX

Edina naprava za učinkovito odstranjevanje strij

shemax smedicina 3.png

SHEMAX

Zaradi različnih vzrokov se na koži pojavljajo nepravilnosti, ki so funkcionalno in estetsko moteče. Zaradi staranja se v koži zmanjšuje in pospešeno razgrajuje kolagen. Posledica je izguba tonusa in čvrstosti kože, koža postane ohlapna in povešena, pojavijo se gube in brazde. Nepravilnosti na koži povzročajo tudi drugi dejavniki. Gube se pojavijo tudi zaradi delovanja mišic, zaradi kajenja, prekomernega izpostavljanja UV žarkom (sonce, solarij), onesnaženosti zraka in nezdravega življenjskega sloga, napačne ali pomanjkljive nege kože.  Pogosta (in ena najbolj motečih estetskih nepravilnosti) na koži so strije. Nastanejo zaradi atrofije epidermisa (stanjšanje zgornje plasti kože), zaradi prenapetosti tkiva (nosečnost, nihanje telesne teže, prehitra rast). Strije nastajajo tudi zaradi določenih bolezenskih stanj, ki povzročajo upad vsebnosti kolagena in elastina v tkivu. Vsaka mehanska poškodba kože, ki poškoduje tudi globlje plasti kože, se zaceli z brazgotino, kar je sicer normalen odziv kože na celjenje po poškodbah kože, operacijah ali kot posledica aknavosti.

Večino kožnih nepravilnosti je bilo skoraj nemogoče v celoti odpraviti. Z razvojem tehnologije in znanosti pa so danes na voljo inovativne medicinske tehnologije in metode, ki klinično dokazano trajno, in v nekaterih primerih v celoti, odpravijo nepravilnosti, kot so gube, ohlapnost kože, brazgotine in strije.

Trenutno edina inovativna medicinska naprava, ki klinično dokazano izboljša in odpravi nepravilnosti, je SHEMAX; z uporabo inovativne minimalno invazivne brez-igelne tehnologije, ki se imenuje »brez-igelno pnevmatsko injiciranje« (»The skin remodeling air system«). S pomočjo kinetične energije in zračnega pritiska v kožo naprava naredi mikroskopsko luknjico, skozi katero z kontroliranim visokim pritiskom vbrizga točno določeno količino preparata z aktivnimi učinkovinami. Z vbrizgom preparatov v usnjico (dermis) povzročimo takojšnjo obnovo fibroblastov in posledično pospešeno sintezo kolagenskih in elastinskih vlaken v usnjici (dermisu), s čimer izboljšamo tonus in videz kože – REMODELIRANJE KOŽE.

O posegu: traja okvirno 20-60 minut, odvisno od obsega terapije. Terapija se lahko izvaja na obrazu, vratu, dekolteju, rokah in nekaterih drugih predelih telesa. Poseg poteka brez igel, brez anestezije, skoraj brez bolečin, brez okrevanja. Med posegom lahko čutite rahlo senzacijo v globini kože. Pričakovane rezultate dosežemo že pri enem tretmaju, s tem, da se končni rezultati pokažejo s časovnim zamikom po terapiji.

Indikacije:

 • za pomlajevanje kože (nekirurški face lifting) - AIR LIFTING
 • za splošno izboljšanje kvalitete kože (izboljšan tonus, elastičnost, gladkost, hidratacija kože…),
 • za odpravo brazgotin (po aknah, po operacij, poškodbah),
 • odstranjevanje gub
 • izboljšana regeneracija in remodelacija kože na celični ravni,
 • edini tretma, ki dokazano odpravlja tudi STRIJE
 • oblikovanje telesa

Rezultati: delni rezultati so vidni že takoj po tretmaju, se končni rezultati pokažejo s časovnim zamikom po terapiji (2-6 mesecev, pri nekatreih celo dlje). Zaradi stimulacije in remodeliranja fibroblastov (proizvajajo kolagen in elastin) se koža takoj napne, učvrsti, doseže se lifting učinek, zaradi zategovanja tkiva. Zaradi povečanja vsebnosti vlage v spodnjih plasteh kože, je koža globinsko hidrirana, poveča se volumen tkiva, s čimer se zmanjšajo gube in ostale nepravilnosti na koži.  Zaradi delovanja v globljih plasteh kože so učinki dolgotrajni. Učinki običajno trajajo do enega leta.

Takoj po tretmaju se na koži pojavijo svetle bunkice, ki običajno izzvenijo v roku pol ure do ene ure po tretmaju, na nekaterih predelih pa tudi dlje časa (npr. vrat). Na mestih, kjer se izvaja tretma, je lahko do nekaj dni prisotna blaga oteklina in v zelo redkih primerih manjši edemi (modrice). Ostalih pomembnih stranskih učinkov ni.

Po posegu: takoj se lahko vrnete k vsakodnevnim aktivnostim.

Mesto, kjer se opravlja tretma, ne sme biti izpostavljeno vodi na dan izvajanja postopka in ga po postopku 2-3 dni ne smemo dražiti (drgnjenje, vlečenje, opravljanje pilingov, masaž itd.). Po tretmaju se svetuje nanašanje antibiotične in/ali regenerativne kreme nekaj dni. Kožo je po postopku nujno potrebno zaščititi tudi pred UV žarki (se ne izpostavljamo soncu, solariju, kožo je priporočljivo zaščititi z visokim UV faktorjem); vsaj 2 tedna. Na mestu izvajanja postopka (do 4 tedne) ne izvajamo drugih tretmajev (RF, laser, IPL, …), izogibamo se savni, težjim športnim aktivnostim in pitju alkohola vsaj en teden.

Prednosti SHEMAX:

 • Uporablja se kinetična energija, kar pomeni, da tkiva ne segrevamo, s čimer se občutno zmanjša možnost stranskih učinkov, ali celo poškodb tkiva v globini,
 • Z enim postopkom vplivamo in odpravimo več problematik hkrati,
 • SHEMAX tretma lahko kombiniramo z ostalimi postopki in tretmaji za izboljšanje in odpravo kožnih problematik,
 • Kratek postopek, brez stranskih učinkov, brez okrevanja; takoj se lahko vrnemo k vsakodnevnim aktivnostim,
 • Takoj vidni in dolgotrajni rezultati,
 • Inovativna medicinska tehnologija, podprta s kliničnimi študijami
 • Brez uporabe igel, neinvazivna metoda, brez anestezije
 • Hitro, natančno in učinkovito delovanje
 • V kombinaciji uporabe določenih preparatov (polinukleotidi; aminokisline, hialuronska kislina) se učinek še poveča
 • Edinstvena in inovativna medicinska metoda, katero v širši regiji izvajamo kot ekskluzivni ponudniki

 


naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.