Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Prekomerno potenje

Ustavite potenje s toksini

prekomerno potenje

Toksine uporabljamo tudi za zmanjašnje potenja v področju pazduhe, dlani in podplatov, pri nas izvajamo samo posege za zmanjšanje potenja v področju pazduh.Toksin začasno blokira transmiterje živčnih signalov, ki delujejo na stimulacijo žlez znojnic. Znojenje je regulirano s pomočjo vegetativnega avtonomnega živčevja – tistega, na katerega zavestno nimamo vpliva. Toksin začasno zmanjša potenje, torej to ni zdravilo za trajno odpravljanje hiperhidroze. Po nekaj mesecih se pričakuje postopno povrnitev normalnega potenja in takrat se lahko ponovno opravi aplikacija toksina. Pri večini zadostuje ponovitev aplikacije dvakrat na leto.

Komu svetujemo poseg: Primerni kandidati za terapijo pri nas so osebe, ki želijo iz higienskega razloga zmanjšati potenje, ne pa tudi osebe s patološkim prekomernim potenjem, oz se lahko poseg opravi tudi takšnim osebam, vendar bo za učinek potreben vsaj dvojni odmerek, par pomeni tudi višjo ceno (500€), ravno tako je večji odmerek potreben običajno tudi pri moških. V primeru patološkega prekomernega potenja, se najprej z nami posvetujete, v tem primeru ste morda kandidat za drug tip botulin toksina - Dysport, katerega pri nas ne uporabljamo.

Na dan posega se je priporočljivo prej pobriti.

O posegu: traja 10-15 min, odvisno od obsega, toksin se injicira s tanko iglico, vbrizgavanje je skoraj brez bolečin

Rezultati: so vidni po nekaj dneh. V področju, kje se je apliciral toksin, se potenje zmanjša. Rezultati postopno izzvenijo čez 3-9 mesecev. V večini primerov svetujemo ponovitev 2x na leto.

Po posegu: takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom, svetujemo pokončni položaj 4 ure po aplikaciji. Neposredno po aplikaciji ni priporočljivo uporabljati kozmetičnih sredstev v področju aplikacije.

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.