Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Prekomerno potenje

Ustavite potenje s toksini

prekomerno potenje

Toksine uporabljamo tudi za preprečevanje prekomernega potenja v področju pazduhe, dlani in podplatov. Toksin je učinkovit pri hiperhidrozi oziroma prekomernem potenju pri večini pacientov. Toksin začasno blokira transmiterje živčnih signalov, ki delujejo na stimulacijo žlez znojnic. Znojenje je regulirano s pomočjo vegetativnega avtonomnega živčevja – tistega, na katerega zavestno nimamo vpliva. Toksin začasno odpravi prekomerno potenje, torej to ni zdravilo za trajno odpravljanje hiperhidroze. Po nekaj mesecih se pričakuje postopno povrnitev potenja in takrat se lahko ponovno opravi aplikacija toksina. Pri večini zadostuje ponovitev aplikacije dvakrat na leto.

Komu svetujemo poseg: primeren je za vse, ki se želijo zmanjšati potenje. Na dan posega se je priporočljivo prej pobriti.

O posegu: traja 10-15 min, odvisno od obsega, toksin se injicira s tanko iglico, vbrizgavanje je skoraj brez bolečin

Rezultati: so vidni po nekaj dneh. V področju, kje se je apliciral toksin, se potenje zmanjša. Rezultati postopno izzvenijo čez 3-9 mesecev. V večini primerov svetujemo ponovitev 2x na leto.

Po posegu: takoj po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom, svetujemo pokončni položaj 4 ure po aplikaciji. Neposredno po aplikaciji ni priporočljivo uporabljati kozmetičnih sredstev v področju aplikacije.

naročite se na termin
 

TELEFON: 040 514 854

Preverite naš cenik.