Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Primeri

Botoks za glajenje gub med obrvmi

To je področje med obrvmi nad nosom, področje strokovno kličemo glabela. Zanimivo je, da izhaja iz latinske besede „glabellus“, kar pomeni gladko. Cilj je gladka glabela, za kar večinoma uporabljamo botoks. Kadar so vidne gube na tem področju, oddajamo občutek jeze, kar je lahko zelo moteče. Na tem področju so mišice lahko zelo močne in včasih je težko doseči kompletno odstranitev teh gub, še posebej to velja za statične gube. Npr.: če imamo lestvico od 0-4, običajno lahko pričakujete izboljšanje za 1-2 stopnje ob predpostavki za pravilne lokacije in doze aplikacije. Pri nekaterih ljudeh (do 20%) je na tem delu rezultat aplikacije z botoksom slabši kot pri splošni populaciji. V teh primerih se svetuje ponavljajoče apliciranje botoksa vsake 3-4 mesece, kar preprečuje vsako nadaljnje poslabšanje, obenem pa se z večkratnim apliciranjem pravilne doze pričakuje izboljšanje rezultata. Pri globokih statičnih gubah se po navadi samo z botoksom ne da doseči optimalnega rezultata, potreben je multimodalni pristop z uporabo določenih drugih tehnologih (laserji, polnila, itd..).

Botoks za glajenje gub med obrvmi

Botoks za glajenje gubic okoli oči

Te majhne gubice okoli oči prej ali slej pojavijo na vsakem obrazu. Kličemo jih tudi smejalne gubice, torej so povezane z mimiko obraza pri smejanju. Poleg tega do njih privede izguba elastičnosti kože in kolagena ter izpostavljenost UV žarkom. Odpravljamo jih z apliciranjem botoksa v predel okoli oči, pri tem želimo vseeno ohraniti naraven videz in mimiko. Botoks se uporablja za obvladovanje teh gubic, z aplikacijo botoksa se zmanjšajo, s tem tudi preprečujemo njihovo nadaljnje poslabšanje.

Botoks za glajenje gubic okoli oči

Oblikovanje čeljusti z dermalnimi polnili

S staranjem se na čeljusti resorbira kost in se povesi koža, tipično na spodnji liniji med robom ustnice in čeljustjo. Z injiciranjem polnila v to področje zapolnimo izgubljen volumen, koža se napne in oblika čeljusti postane ponovno definirana. Včasih je potrebno dodajati filer tudi na kot spodnje čeljusti, optimalne rezultat pa se doseže, če se obravnava cel obraz kot celoto in opravi Full Face Lift.

Oblikovanje čeljusti z dermalnimi polnili

Povečanje ustnic

Povečanje ustnic s filerji je vse bolj priljubljeno, predvsem pri tistih, ki imajo naravno tanke ustnice. Sicer se pa z leti s staranjem zgublja volumen tudi v naravno polnih ustnicah. Z dermalnimi polnili ustnicam dodamo volumen in obliko. Tipična lastnost lepih ustnic je poleg volumna tudi lepo oblikovan kupidov lok. S staranjem (ali kajenjem) se lahko pojavijo gubice tudi okoli ust, tako imenovane „barcode“. Takšno stanje lahko ravno tako popravimo z dermalnimi polnili.

Oglejte si galerijo slik PREJ- POTEM, kjer so prikazani naši lastni rezultati. 

Povečanje ustnic

Full Face Lift – celovit pristop

Full Face Lift je nekirurški facelifting, kjer z injiciranjem filerjev na točno določena, ključna mesta, dosežemo optimalno podporo strukture obraza. S tem dosežemo naravni dvig struktur obraza, kar povrne mladostno ravnotežje in harmonijo. Poseg je individualno zasnovan. Pri vsakemu posamezniku je potrebno natančno oceniti, na katere anatomske točke je potrebno injicirati filer in kakšno količino. Tak pristop zahteva veliko znanja, veščin in smisel za estetiko.

Full Face Lift – celovit pristop