Ko majhne stvari naredijo veliko spremembo.

Jalupro + Vitamin C, prehransko dopolnilo

Jalupro + Vitamin C, prehransko dopolnilo

KOLAGEN IN ZAKAJ JE TAKO POMEMBEN

Kolagen ima pomembno vlogo pri zdravju kože, kosti in vezivnega tkiva, saj le ta ohranja močne in zdrave sklepe, skrbi za elastičnost kože, pomaga zaščititi organe in opravlja druge pomembne funkcije v telesu. Preprosto povedano, kolagen drži vaše telo skupaj. Od 20. leta dalje naše telo začne pospešeno izgubljati kolagen. Študije pravijo, da do 40. leta izgubite približno 1 % kolagena na leto, menopavza pa to izgubo še pospeši, kar prispeva k hitrejšemu nastanku gub, togih sklepov, obrabljenih hrustancev in zmanjšanju mišične mase. Kvaliteta ter elastičnost kože začneta zaradi pomanjkanja kolagena upadati.

 

KAJ LAHKO NAREDIMO SAMI?

K ohranjanju in stopnji kolagena v telesu lahko veliko doprinesete sami s zdravim življenjskim slogom, uravnoteženo prehrano, urejenimi makro-hranili in seveda gibanjem.

A pozor…

S kolagenom obogateni praški, napitki, tablete in funkcionalna živila se ponašajo s številnimi koristmi za zdravje, vključno z močnejšimi kostmi in bolj zdravimi sklepi. Eden glavnih razlogov za priljubljenost teh izdelkov je obljuba mladostne kože in dolgotrajne lepote, ki pa je včasih oziroma v večini primerov neizpolnjena. Zakaj? Nekateri izdelki s kolagenom vsebujejo prevelike molekule, ki bi se lahko absorbirale v telesna tkiva in dermis.

Prehrana je še vedno najpomembnejši dejavnik pri nastajanju kolagena. Da bi telo dobilo potrebne sestavine, mora najprej razgraditi prehranske beljakovine v aminokisline. Iz aminokislin nastanejo različne vrste beljakovin v telesu, vključno s kolagenom. Ključno vlogo pri sintezi kolagena pa igra tudi C VITAMIN.

 

TELESU RAJE OMOGOČITE »BOOSTANJE« LASTNEGA KOLAGENA

Ker za nastajanje in sintezo kolagena v telesu skrbi tudi vitamin C in aminokisline kot so prolin, glicin in lizin, je nujno, da jih v vaši prehrani ne bo manjkalo, še bolj pa priporočamo njihovo uživanje v obliki prehranskih dodatkov.  Z uživanjem živil in primerno izbranih prehranskih dodatkov, bogatih z vitaminom C in aminokislinami, lahko povečate raven hialuronske kisline in kolagena v telesu, to pa bo izboljšalo in še dodatno okrepilo delovanje vseh lepotnih tretmajev.

 

LEPOTA PRIHAJA OD ZNOTRAJ!

Se strinjaš, da lepota prihaja od znotraj? Jalupro + Vit C je prehransko dopolnilo, katero učinkovito spodbuja tvorbo novega, telesu že poznanega kolagena. Zato je njegova učinkovitost večja in sinteza kolagena hitrejša. Jalupro + Vit C vsebuje 3 esencialne aminokisline (glicin, L-prolin, L-lizin), ki igrajo ključno vlogo pri biosintezi kolagena in spodbujajo presnovno aktivnost celic vezivnega tkiva. Poleg tega ima visoka koncentracija vitamina C (500 mg na odmerek) antioksidativno delovanje in podpira imunski sistem. Zaradi svoje učinkovitosti in izbranih aminokislih se vidno razlikuje od komercialnih kolagenov in ostalih izdelkov, ki so namenjeni sintezi kolagena.

Cilj jemanja Jalupro + Vit C je to, da telo pospešeno ustvarja lastno sintezo kolagena. Jalupro + Vit C vsebuje 3 esencialne aminokisline (glicin, L-prolin, L-lizin), ki igrajo ključno vlogo pri biosintezi kolagena in spodbujajo presnovno aktivnost celic vezivnega tkiva. Zaradi svoje ekskluzivne formule z dokazano učinkovitostjo se bistveno razlikuje od prehranskih dodatkov s komercialnimi kolageni, ki imajo bistveno prevelike molekule za absorbcijo v tkiva in dermis.

Visoka koncentracija vitamina C (500 mg na odmerek) ima pomembno antioksidativno delovanje in podpira imunski sistem. Vitamin C je ključnega pomena za proizvodnjo kolagena. Brez vitamina C telo ne more tvoriti kolagena, zato je ta antioksidant bistveni faktor pri sintezi kolagena. Raziskave kažejo (LINK: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780815515845500144), da prisotnost vitamina C neposredno sproži DNK, ki uravnava in vzdržuje medcelično količino kolagena, zato neposredno vpliva na preprečevanje staranja.

 

ZAKAJ SO AMINOKISLINE TAKO POMEMBNE?

Lizin, glicin in prolin so tri aminokisline, nujno potrebne za proizvodnjo kolagena. Čeprav so vse tri aminokisline ključnega pomena za ta proces, ima vsaka aminokislina tudi svoje prednosti.

Kolagenski peptidi sicer lahko koristijo koži, vendar ne zagotavljajo tako širokih koristi v celotnem telesu kot esencialne aminokisline. Ne pozabite, da so aminokisline gradniki kolagena, vendar zagotavljajo tudi koristi za zdravje, ki presegajo proizvodnjo kolagena.

V estetiki SMedicina se zavedamo, da je skrb za lepoto potrebna tudi od znotraj. Prehranska dopolnila z aminokislinami zaradi svojih blagodejnih učinkov, vključno s preprečevanjem staranja, prevzemajo aktivno vlogo v trendu notranje lepote in ohranjanju zdravega ter mladostnega stanja kože. Vabljeni na brezplačni posvet, kjer vam bodo naši strokovnjaki na voljo za vsa vaša vprašanja. Vabljeni!